«Κόβει» το ρεύμα στη Χαλυβουργική η ΔΕΗ

«Κόβει» το ρεύμα στη Χαλυβουργική η ΔΕΗ

Εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Χαλυβουργική έδωσε η ΔΕΗ, προχωρώντας στην λήψη μέτρων για τα χρέη της ιστορικής βιομηχανίας που έχουν εκτιναχτεί την τελευταία τριετία σε πάνω από 31 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 7 εκατ. ευρώ το 2015.

Η χαλυβουργία είναι πρακτικά κλειστή από το 2013 και το προσωπικό της έχει μειωθεί μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου ενώ όσοι απασχολούμενοι έχουν απομείνει υπόκεινται σε αλλεπάλληλα προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας και διαθεσιμότητας.

Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2015.

Την αρμοδιότητα για την εκτέλεση των εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης στην υψηλή τάση, έχει ο ΑΔΜΗΕ, στον οποίο συμμετέχει με 51% το Δημόσιο, με 25% η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ και με 24% η Κινεζική State Grid.

Οι οφειλές της Χαλυβουργικής αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη αιμορραγία εσόδων για την ΔΕΗ μετά την Λάρκο και η λήψη δραστικών μέτρων σχετίζεται με τις πολύχρονες διαπραγματεύσεις ρύθμισης του χρέους, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Χαλυβουργικής, εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, έχει καταθέσει νωρίτερα φέτος πρόταση προς τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αλλά και με σημαντική απομείωση των τραπεζικών απαιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ