Ο "εξαφανισμένος" επενδυτής της ΕΒΖ και η τράπεζα... μυστήριο

Η εταιρία στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι ανέλαβε την αναδιάρθρωση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας .

Ο "εξαφανισμένος" επενδυτής της ΕΒΖ και η τράπεζα... μυστήριο

Το γεγονός ότι η Innovation Brain του Luckas Fecker (ΦΩΤΟ)έκανε ένα σωρό δηλώσεις για το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ότι θα βάλει πάνω από 70 εκ ευρώ είναι γνωστό.

Όπως είναι γνωστό πως παρά τις μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης δεν έφερε δεσμευτική προσφορά εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση δεν είναι το γεγονός ότι ο επενδυτής «εξαφανίστηκε» την τελευταία στιγμή όπως άλλωστε συνέβη και με την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Exin,.

Στην περίπτωση όμως της Innovation Brain τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο περίπλοκα. Η ίδια η εταιρία στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι ανέλαβε την αναδιάρθρωση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας . Μάλιστα αναφέρει ότι αντιμετώπισε το 80% των υποχρεώσεων της τράπεζας, ηγήθηκε στη διάθεση στοιχείων ενεργητικού (non core assets) και πιστοποίησε και διαχειρίστηκε εξαγορές. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η τράπεζα να διπλασιάσει το μέγεθός της σε διάστημα 24 μηνών και να ενισχύσει κατά 10% το κεφάλαιό της.

Επειδή όλα αυτά μοιάζουν ίσως να ανήκουν στο παρελθόν και δεν συμβαδίζουν ακριβώς με τα γεγονότα που είχαμε στον τραπεζικό κλάδο γεννάται το ερώτημα ποια τράπεζα εννοεί η Innovation και αν ισχύουν όλα αυτά που ισχυρίζεται. Ίσως η μόνη τράπεζα που προσομοιάζει να είναι η Πειραιώς η οποία είναι γνωστό σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκεται σήμερα. Άραγε έχει καμία σχέση η «εξαφάνιση» της εταιρίας από το διαγωνισμό της ΕΒΖ με το παρελθόν; Σε κάθε περίπτωση πάντως στο παρελθόν ουδέποτε υπήρξε ανακοίνωση ελληνικής τράπεζας για εμπλοκή της Innovation ως συμβούλου αναδιάρθρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ