Τι γυρεύει σε Αυστρία και Ισραήλ η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Τι γυρεύει σε Αυστρία και Ισραήλ η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Mπίρα από ελληνικό κριθάρι θα παραχθεί τους επόμενους μήνες στην Αυστρία και το Ισραήλ για πρώτη φορά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Στις δυο αυτές χώρες οι οποίες θα είναι οι πρώτοι σταθμοί της ελληνικής βύνης θα εξαχθούν συνολικά, 11 χιλιάδες τόνοι βύνης από Ελληνικό κριθάρι της σοδειάς του 2018, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μπίρας στις χώρες αυτές.

Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες παραγωγοί κριθαριού γίνονται πλέον προμηθευτές πρώτης ύλης για την παραγωγή μπίρας και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία προμηθεύεται το κριθάρι από τους Έλληνες παραγωγούς, το βυνοποιεί στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με αυτό καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής προσόντων της στην Ελλάδα.

Φέτος προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι και, μετά την κάλυψη των αναγκών παραγωγής της προχωρά στην εξαγωγή βύνη σε δύο αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα. 7.000 τόνους στην Αυστρία και 4.000 τόνους στο Ισραήλ.

Tην ίδια ώρα προχωρά η επένδυση στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα για την παραγωγή μηλίτη και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος το 2018 – αρχές 2019. Έτσι, η πρώτη παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 (αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες δοκιμές).

Το συνολικό ύψος της επένδυσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι για το 2019 η παραγωγή 3 εκατομμυρίων λίτρων ελληνικού μηλίτη και έτσι πλέον αυτή η ποσότητα, αντί να εισάγεται από άλλες χώρες, θα παράγεται στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα της εταιρίας είναι οι εξαγωγές ελληνικού μηλίτη σε άλλες χώρες του ομίλου της τα επόμενα χρόνια .