Νέες απολύσεις στη Wind, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Νέες απολύσεις στη Wind, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

 Υπό πίεση βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο Manager της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, καθώς εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρίας με αφορμή τις νέες απολύσεις προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί με απεργίες και του επιρρίπτουν ευθύνες για εργασιακό μεσαίωνα στον όμιλο, την ώρα που η διοίκηση Ζαρκαλή από τη μία διεκδικεί μαζί με την Vodafone την εξαγορά της Forthnet, ενώ από την άλλη υποστηρίζει ότι η χρηματοοικονομική της θέση είναι ιδιαίτερα υγιής. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες του αφηγήματος της διοίκησης για την ανάπτυξη της εταιρείας, την αύξηση των εσόδων, των επενδύσεων, την ευημερία διαφόρων οικονομικών δεικτών. Ένα αφήγημα που πάντα συνδυάζεται με την παραίνεση «βάλτε πλάτη για να πάμε ακόμα καλυτέρα».

Πώς μεταφράζεται αυτό για τους εργαζόμενους μέσα στην Wind; Απολύσεις, τρομοκρατία, κατακόρυφη αύξηση του όγκου δουλειάς που πλέον δε χωράει στο οκτάωρο, project που πρέπει να βγουν «χτες». Και ποια είναι η λύση της εργοδοσίας για αυτά; Απλήρωτες υπερωρίες, standby χωρίς να δίνεται το επίδομα του standby, standby βδομάδα παρά βδομάδα, standby να εκτελούν προγραμματισμένες εργασίες, νυχτερινές εργασίες που δεν τελειώνουν ούτε το επόμενο πρωί, απειλές, τρομοκρατία».

Ετσι, την προηγούμενη εβδομάδα και με κεντρικό αίτημα «Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις» το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «WIND» πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κεντρικό κτίριο της «WIND» επί της Λ. Αθηνών, αντιδρώντας στις ακόμα δυο απολύσεις που προχώρησε η διοίκηση την Παρασκευή 26 Οκτώβρη. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε γενική συνέλευση όπου αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργίας καθώς και νέα στάση εργασίας.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση προχώρησε την Παρασκευή σε ακόμα δύο απολύσεις συναδέλφων. Το γαϊτανάκι των απολύσεων καλά κρατεί… με πρόσχημα τις αναδιαρθρώσεις όπως και το προηγούμενο διάστημα στο δίκτυο.

Την ώρα ακριβώς που κατέθεταν δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της "Forthnet" απέλυαν δύο συναδέλφους! Είναι ξεκάθαρο, συνάδελφοι, πως όλες οι κινήσεις της διοίκησης αποσκοπούν στο να μας πείσουν πως περισσεύουμε. Γι' αυτό προχώρησαν στις ενοποιήσεις τμημάτων, γι' αυτό μετακινούν εργαζόμενους και αρμοδιότητες. Συνάδελφε, μην τσιμπάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν περισσεύει κανείς! Η εντατικοποίηση στα τμήματα καλά κρατεί. Συνεχώς ζητάνε υπερωρίες ακόμα και απλήρωτες, ενώ καλούμαστε να δουλέψουμε και από το σπίτι… θέλοντας να μας πείσουν πως το κάνουν για τη δική μας ευκολία. Ψέματα!!

Οι αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις γίνονται με γνώμονα το κέρδος της εταιρείας και καμία σχέση δεν έχουν με το συμφέρον μας. Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία: Απολύσεις παλιών εργαζόμενων με συγκροτημένα δικαιώματα και μισθούς και αντικατάσταση όπου και αν γίνεται με νέους "φτηνούς" και άνευ δικαιωμάτων εργαζόμενους.. και η δουλειά βεβαίως να πέφτει στην πλάτη αυτών που μένουν πίσω. Καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση. Δεν κάνουμε πίσω, δεν είναι η ώρα για αναμονή και πίστη στις υποσχέσεις μανατζαρέων και διευθυντάδων, αυτή η στάση τόσα χρόνια πού μας έχει οδηγήσει; Σε νέες απολύσεις, σε περαιτέρω εντατικοποίηση.

Δεν πάει άλλο! Φωνάζουμε πως δεν θα δεχτούμε να απολύεται ο διπλανός μας, πως δεν πρόκειται να κάνουμε δουλειά απολυμένου. Δεν μπαίνουμε τη Δευτέρα το πρωί για δουλειά, μαζευόμαστε στο προαύλιο της Λ. Αθηνών, συζητάμε και αποφασίζουμε πώς θα απαντήσουμε δυναμικά! Η αδράνειά μας είναι που κάνει το έργο τους πιο εύκολο. Όλοι μαζί οργανωμένα στο σωματείο μας φωνάζουμε: Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ