O ΟΠΑΠ θέλει να απορροφήσει τις "Ιπποδρομίες" για να γλυτώσει φόρους;

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

O ΟΠΑΠ θέλει να απορροφήσει τις "Ιπποδρομίες" για να γλυτώσει φόρους;

Την απορρόφηση της Ιπποδρομίες ΑΕ με την ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προτείνει η τελευταία στα υπουργεία Αθλητισμού και Οικονομίας.

Η συγχώνευση αυτή θα ήταν μία λύση ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ ενώ ταυτόχρονα η ΟΠΑΠ απορροφώντας τις ζημιές της, υπολογίζεται ότι θα κέρδιζε 30 εκ. ευρώ από φόρους. Επίσης η εταιρεία ζητά να εκμηδενίσει το ελληνικό δημόσιο τις αρμοδιότητες της Φίλιππου Ενωσης και να παραχωρήσει το πλήρη έλεγχο των ιπποδρομίων στην Ιπποδρομίες Α.Ε.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το σχέδιο αυτό δεν πέρασε από το υπουργείο Οικονομίας τουλάχιστον προς το παρόν. Εν τω μεταξύ παραμένει αγεφύρωτη η κόντρα μεταξύ Φίλιππου Ένωσης και Ιπποδρομιών Α.Ε. με την τελευταία σε σχετική επιστολή της (2/11/2018) να κατηγορεί την Φ.Ε.Ε για το ρόλο της στα σημερινά προβλήματα του Ιπποδρόμου.

Όπως αναφέρει στην τελευταία επιστολή ο ανάδοχος του παιχνιδιού «έχουμε οδηγηθεί στην σημερινή κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας μια σειράς παραγόντων, άστοχων ενεργειών, σφαλμάτων και παραλείψεων της παρούσας διοίκησης της Φ.Ε.Ε.». Στην ίδια επιστολή οι Ιπποδρομίες Α.Ε. αναφέρει ότι την πρωτοβουλία για την ανεύρεση λύσεων για τον Ιππόδρομο έχει πλέον η Βουλή και οι αρμόδιοι υπουργοί, ουσιαστικά παραπέμποντας στην επιλογή της συγχώνευσης με τον ΟΠΑΠ που υποστηρίζει.

Η Φίλιππος Ενωση ζήτησε συναίνεση, εισέπραξε άρνηση

Λίγες ημέρες πριν η Φίλιππος Ενωση καλούσε σε σύσκεψη για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον ιππόδρομο ώστε να αναζητηθούν λύσεις για να αποφευχθεί η οριστική απαξίωση του και η διακοπή της ιπποδρομιακής δραστηριότητας που, σύμφωνα με τη Φίλιππο Ενωση, μοιραία θα επέλθει αν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

Όπως κατέληγε στην επιστολή του (31/10/2018) ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Μυτιληναίος : «στα πλαίσια του περιορισμένου πλέον ρόλου της ΦΕΕ και της ευθύνης μου ως Προέδρου του ΔΣ επεξεργάζομαι και θα παρουσιάσω στο ΔΣ μια σειρά από προτάσεις η εφαρμογή των οποίων εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΦΕΕ και οι οποίες, υιοθετούμενες από το Συμβούλιο μας, θα μπορούσαν να παράσχουν κάποια υποστήριξη στην χειμαζόμενη σήμερα ιπποδρομιακή δραστηριότητα αλλά και να ανοίξουν ένα, μικρό έστω, παράθυρο ελπίδας για τον απελπισμένο κόσμο που έχει την ιπποδρομιακή απασχόληση ως μοναδικό μέσο στοιχειώδους βιοπορισμού αλλά και για τον κόσμο που αγαπά τις ιπποδρομίες και σέβεται τις ιπποδρομιακές τάξεις αλλά και τους ιπποπαραγωγούς και ιδιοκτήτες αλόγων που εξακολουθούν να υποστηρίζουν με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος το άθλημα των ιπποδρομιών».

Ωστόσο ξεκαθάριζε τη σημασία της συναίνεσης του ιδιώτη επενδυτή «Ιπποδρομίες ΑΕ» στην εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας, «είναι όμως προφανές ότι οι πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν με αποτελεσματικό τρόπο την διαφαινόμενη καταστροφή και θα βάλουν την ιπποπαραγωγική και ιπποδρομιακή δραστηριότητα σε τροχιά ανάπτυξης δεν μπορούν να προέλθουν παρά μόνο από τον ιδιώτη επενδυτή και δεν μπορεί παρά να τύχουν της αμέριστης στήριξης των κρατικών Φορέων και Αρχών που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Φ.Ε.Ε.».

Η απάντηση των Ιπποδρομιών ΑΕ ήταν αρνητική καταλήγοντας ότι λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο η Βουλή και οι αρμόδιοι υπουργοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ