Πώς ο ΟΠΑΠ χτυπάει τον… εαυτό του μέσω Stoiximan

Ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την εξαγορά πακέτου μετοχών, δρομολογείται η έκδοση απόφασης από το ΣτΕ για το on line στοίχημα

Πώς ο ΟΠΑΠ χτυπάει τον… εαυτό του μέσω Stoiximan

Μπορεί ακόμη να μη έχει ολοκληρωθεί το due diligence για την αποτίμηση της ελληνικής δραστηριότητας της Stoiximan, όμως ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια για το τί θα γίνει μετά. Στόχος ΟΠΑΠ και Stoiximan είναι  να εξασφαλίσουν υπεραξίες από την αγορά και στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι θα επιδιώξουν να τη «βάλουν» στο ΧΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παλαιούς μετόχους της Stoiximan να αποεπενδύσουν με κέρδος.

Στη συνέχεια, λέει το σενάριο, την εισηγμένη Stoiximan θα είναι θέμα χρόνου να απορροφήσει ο ΟΠΑΠ. Δηλαδή ουσιαστικά το παραπάνω τίμημα που μπορεί να ζητούσαν οι ιδιοκτήτες της Stoiximan, μέσω της εγγύησης του ΟΠΑΠ θα το πάρουν από την αγορά. Κι ενώ ο ΟΠΑΠ έχει συμφωνήσει να αποκτήσει τη Stoiximan, -σε πρώτη φάση το 38% μερίδιο του Φ.Μπόμπολα και σε δεύτερη φάση το 50% της θυγατρικής που θα δημιουργηθεί για την ελληνική δραστηριότητα της εταιρείας-, δεν απέσυρε την προσφυγή του κατά του μεταβατικού καθεστώτος, δηλαδή συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία στην οποία απέκτησε… συμμετοχή έχει παράνομη δραστηριότητα στην Ελλάδα. Μάλιστα όχι μόνο το ισχυρίζεται αλλά επιδιώκει να βγει από το ΣτΕ μια τέτοια απόφαση! Ειδικότερα, την προηγούμενη Τρίτη συζητήθηκαν στο ΣτΕ και οι τρεις προσφυγές που είχαν γίνει εδώ και χρόνια και αφορούσαν στην αγορά online. Η στάση του ΟΠΑΠ είναι αξιοπερίεργη αφού ουσιαστικά …υπονομεύει την επένδυσή του. Αν η απόφαση του ΣτΕ καταλήξει ότι η μεταβατική περίοδο ήταν παράνομη….τότε οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην αγορά σήμερα (μαζί και η Stoiximan ) με το καθεστώς των προσωρινών αδειών θα πρέπει να κλείσει. Αλλά η απόφαση του ΣτΕ έχει ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο. Αν το ΣτΕ αποφασίσει ο ΟΠΑΠ έχει δικαίωμα στο online στοίχημα μέχρι το 2020 τότε ο νόμος για τις μόνιμες άδειες, που ετοιμάζεται να δημοσιευθεί στην Κομισιόν και να ψηφιστεί στις αρχές του έτους… δεν θα μπορεί να ισχύσει πριν το 2020….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ