Καταιγιστικές εξελίξεις στη Folli Follie – Φήμες για «λευκό» ιππότη

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Folli Follie – Φήμες για «λευκό» ιππότη

Στον απόηχο της αίτησης πτώχευσης της Links of London, θυγατρικής της ελληνικής εταιρείας στις ΗΠΑ, πληροφορίες θέλουν την κινεζική Fosun, μεγαλομέτοχο της FF, να εμφανίζεται σε ρόλο σωτήρα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες υψηλόβαθμα στελέχη της Fosun, τα οποία όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της κατάστασης, έχουν επαφές με τη διοίκηση της εισηγμένης και τους συμβούλους που έχουν αναλάβει την αναδιάρθρωση της.

Στην περίπτωση που η Fosun επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της, υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία τότε φαίνεται να ξεπερνιέται το πρώτο εμπόδιο για την εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie. Ο επενδυτής, θα βάλει τα απαραίτητα κεφάλαια για να μην οδηγηθεί στον ξαφνικό θάνατο η εταιρεία, ο οποίος όπως υποστηρίζουν κάποιοι είναι πολύ κοντά να συμβεί αν δεν βρεθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Να σημειωθεί ότι τα σενάρια «διάσωσης» της Folli Follie από τον κινεζικό κολοσσό κυκλοφορούσαν πριν την αποκάλυψη για την «τρύπα» ενός δισ. δολαρίων στα έσοδα της ελληνικής εταιρείας από Ασία, ωστόσο τις τελευταίες ώρες οι φήμες έχουν αναζοπυρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Follie Follie επικουρείται από την Deloitte στην κατάρτιση προβλέψεων ρευστότητας και στην ανάπτυξη του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας.

Η Deloitte ανέλαβε ως κύριος χρηματοοικονομικός σύμβουλος της για να βοηθήσει στις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και να συμβουλεύσει στους όρους μιας οικονομικής αναδιάρθρωσης, αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ομίλου.

Οχρόνος πιέζει και η διοίκηση της FFG αναζητά λύση. Βέβαια για να εκπονηθεί, συνταχθεί και κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο πλαίσιο της προσφυγής της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 106β, απαιτούνται να γίνουν αρκετά βήματα ακόμη και η εταιρεία να πετύχει τη συναίνεση των πιστωτών της μεταξύ των οποίων και των ομολογιούχων της.

Την ίδια στιγμή, προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η αμερικανική θυγατρική της Folli Follie Group, «Links of London».

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις σημαντικές και διαρκείς ετήσιες οικονομικές ζημιές της εταιρείας. Η FF Group διαβεβαιώνει, πάντως, ότι οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα επηρεαστούν από τις επίμαχες εξελίξεις.

Δεσμεύεται μάλιστα, ότι η αμερικανική θυγατρική θα προχωρήσει στην καταβολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ