Folli Follie: Κατατίθενται οι πρώτες αγωγές από επενδυτές

Folli Follie: Κατατίθενται οι πρώτες αγωγές από επενδυτές

Αμεσα κατατίθενται οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης κατά της Folli Follie από τους επενδυτές σύμφωνα με την Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

H Ένωση Ελλήνων Επενδυτών υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, βρίσκεται στο πλευρό των επενδυτών και δηλώνει ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την συνεισφορά της στην πολύ αποδοτική προσπάθεια του αρμόδιου Εισαγγελέα κ. Δραγάτση να ξεκαθαρίσει το τεράστιο σκάνδαλο της Folli Follie, καθώς το Βούλευμα δέσμευσης των λογαριασμών των μεγαλομετόχων της εταιρείας ολοκληρώνεται με την αναφορά στην τελευταία του σελίδα της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε, μόνη της τελικά όπως αποδείχτηκε, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

 

Σύμφωνα με την Ενωση, «άμεσα επίσης κατατίθενται οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης για τις ζημίες που έχουν ήδη υποστεί οι επενδυτές-μέλη μας από τα χρηματοπιστωτικά μέσα της Folli, οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς στα χρονικά εξαπάτησης συνοδευόμενες από αίτημα διάρρηξης των πράξεων προσημείωσης της περιουσιακών στοιχείων της FF στις οποίες , καταδολιευτικά από ότι προκύπτει , έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας.

Παράλληλα παρακολουθούμε άναυδοι την αργόσυρτη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου της Folli Follie, ενώ με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από το πόρισμα της A&M για έναρξη της απάτης πιθανώς από το 2001 ανακύπτουν αναρίθμητα νέα ερωτήματα για εξαπάτηση επενδυτών κατά το παρελθόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση της συγχώνευσης το 2010 των εταιρειών Καταστήματα Αφορολόγητων ειδών ΑΕ (ΚΑΕ ΑΕ), της Folli Follie AE και της ELMEC SPORTS ΑΕ μέσω της οποίας έπαυσαν να διαπραγματεύονται ανεξάρτητα στο ΧΑΑ οι μετοχές των ΚΑΕ ΑΕ και ELMEC SPORTS.

Με βάση το ενημερωτικό δελτίο της συγχώνευσης, η αποτίμηση από 2 τράπεζες (!) και έναν ακόμα ελεγκτικό οίκο με χρήση 5 διαφορετικών μεθόδων αποτίμησης (!) ανερχόταν σε ύψος 1 δισ ευρώ για την FF και μόνο 450 εκατ για την ΚΑΕ ΑΕ (βλ σελ 266 ΕΔ) , που οδήγησε σε υπερβολικά ετεροβαρή για τους μετόχους της ΚΑΕ ΑΕ σχέση ανταλλαγής μετοχών.

Ωστόσο σήμερα που αναδεικνύεται το μέγεθος της απάτης, η εκτίμηση αποτίμησης της FF μετά βίας ανέρχεται σε 300 εκατ. ενώ αποδεδειγμένα το τίμημα που αντιστοιχούσε στην πρώην ΚΑΕ ΑΕ ανερχόταν βάσει της πώλησης (που έγινε με ειδική χαριστική διάταξη βλ άρθρο 32 Ν 4141/13 καθώς το δικαίωμα των ΚΑΕ θεωρούνταν ανεκχώρητο ) το 2013 στα 890 εκατ ευρώ!

Ενώ συνεπώς η FF υπερτιμήθηκε πάνω από 3 φορές, η ΚΑΕ ΑΕ υποτιμήθηκε στο μισό! Η σχέση ανταλλαγής θα έπρεπε να είναι ακριβώς αντίστροφη. Ας ετοιμάζεται λοιπόν η εν λόγω Τράπεζα να καλύψει τις αποζημιώσεις που θα αιτηθούν οι εξαπατημένοι μέτοχοι των ΚΑΕ ΑΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ