Η απάντηση που θα κρίνει την «τύχη» της ΕΒΖ

Η απάντηση που θα κρίνει την «τύχη» της ΕΒΖ

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η απάντηση που θα κρίνει την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για το εάν τελικά θα υπάρξει ή όχι επόμενη ημέρα.

 

Εντός του Οκτωβρίου θα υπάρξει σαφής εικόνα για τον αν προχωρήσει ή όχι η πώληση της εταιρείας και αν θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και παρά το γεγονός ότι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεση, αναζητούν λύσεις ώστε η ΕΒΖ να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, για την ΕΒΖ σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία με επενδυτικό σχήμα και προστασία από πιστωτές μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά συνεχίζονται οι επαφές με τους αγρότες, τον επενδυτή και με εργαζόμενους για να επιλυθούν όλα τα ζητήματα.

Οαναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι φέτος η παραγωγή ζάχαρης είναι μικρή, ενώ αναζητούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη λειτουργία της βιομηχανίας. Όπως ανέφερε, τα κεφάλαια που απαιτούνται για πληρωμή αγροτών, μεταφορικό κόστος και λειτουργία εργοστασίου με έκτακτο προσωπικό -υπολογίζονται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ -δεν υπάρχουν και γίνεται μία συνεννόηση, ενώ έχει γίνει και πρόταση να καταβάλλει το ποσό ο επενδυτής.

Θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες, σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι «σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας, αλλά προσπαθούμε να επιτύχουμε την αξιοποίηση αυτού του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο, αλλιώς θα επιμείνουμε να αναζητήσουμε νέο επενδυτή.

Στόχος είναι να παραμείνει η παραγωγή στη χώρα και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ