Πάνε για Νοέμβριο οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Πάνε για Νοέμβριο οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Σε αναθεώρηση του χρόνου ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των ΕΛ.ΠΕ οδηγείται το ΤΑΙΠΕΔ. Δύο εποπτικές αρχές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κρατούν στα χέρια τους τον χρόνο έκβασης της ενεργειακής αποκρατικοποίησης. 

 

 

Αν και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από την Glencore και τη Vitol για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ελληνικού πετρελαϊκού ομίλου είχε προσδιοριστεί αρχικά για τον Οκτώβριο, εντούτοις όλα δείχνουν πως η καταληκτική ημερομηνία θα μετατεθεί για μέσα στο Νοέμβριο.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η διαλεύκανση του ζητήματος για το αν ο νέος ιδιοκτήτης του ομίλου είναι υποχρεωμένος να κάνει και δημόσια προσφορά και για τους υπολοίπους μετόχους.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται ότι έχει κάνει τέτοιο γνωμοδότηση, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία καθώς πρόκειται για δημόσια επιχείρηση.

Η διαδικασία της ενημέρωσης τους προχωρά κανονικά και η διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των Vitol και Glencore.

Πάντως, άλλα εμπόδια που βρήκε η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, όπως η στάση των συνδικαλιστών που δεν επέτρεπαν την επίσκεψη των υποψήφιων επενδυτών, ξεπεράστηκαν. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων σε Ασπρόπυργο κι Ελευσίνα και βρίσκονται και σε επικοινωνία με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ για τη συλλογή των όποιων προβλεπόμενων τεχνικών και οικονομικών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ