«Πωλητήριο» στη Βιοχάλκο

Πυκνώνουν οι πληροφορίες που φέρνουν την ιδιοκτησία να στοχεύει στη μεταβίβαση του 25% των μετοχών

«Πωλητήριο» στη Βιοχάλκο

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η ιδιοκτησία της Βιοχάλκο έχει βάλει πωλητήριο  και έχει ήδη προσλάβει και συμβούλους.  Και ο στόχος είναι να πουληθεί το 25% του ομίλου συνολικά ώστε η ιδιοκτησία να συνεχίσει να έχει την πλειοψηφία του ομίλου.

 

Η προσπάθεια που γίνεται είναι να βρεθεί μια ομάδα funds που θα καλύψει μια διάθεση ενός τέτοιου πακέτου ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο μια στρατηγικής συνεργασίας με ένα μεγαλύτερο παίκτη . Βέβαια τα funds είναι προτιμότερα καθώς φέρνουν ζεστό χρήμα και αυξάνεται η διασπορά της μετοχής ενώ ο στρατηγικός δίνει κύρος και δυναμική ειδικά μάλιστα όταν τίθενται και ζητήματα διαδοχής που εκ πρώτης όψεως δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανή.Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρονπάντως είναι η στάση μιας ομάδας εκ των διοικούντων όταν ερωτώνται αν προγραμματίζεται η διάθεση του 25% της εταιρίας. Απαντούν ότι δεν τίθεται θέμα αλλά αυτό έχει τεθεί σε επίσημη βάση αλλά σε ανεπίσημη.

Η τακτική αυτή αν μη τι άλλο δείχνει ότι δεν υπάρχει επιθυμία για καμία δημοσιότητα. Φυσικά πρέπει να ληφθεί υπό όψη και το γεγονός όταν υπογράφεις σύμφωνα εμπιστευτικότητας πρέπει να τηρείς μια τέτοια στάση καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος καθώς υπάρχουν και ρήτρες. Πάντως ο όμιλος και αναδιάρθρωση των δανείων του έχει κάνει και νέα έργα παίρνει όπως αυτό της Cenergyγια την υποβρύχια διασύνδεση με την Κρήτη αλλά και βελτίωση στα αποτελέσματά του εμφανίζει γεγονός που ενισχύει την αξία του. Και ως γνωστόν οι πωλήσεις γίνονται σε περιόδους ανόδου και όχι καθόδου και ο ιδρυτής του ομίλου απέδειξε στο παρελθόν ότι πιάνει το σφυγμό της αγοράς.

Πηγή: Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ