Folli Follie: Θρίλερ με παραιτήσεις και αποχωρήσεις

Folli Follie: Θρίλερ με παραιτήσεις και αποχωρήσεις

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie καθώς ξεκίνησε χορός αποχωρήσεων από την πλευρά των ξένων οίκων που είχαν αναλάβει την κατάρτιση σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη διεξαγωγή ελέγχων για τα οικονομικά στοιχεία της.

 

Εκτός από την Rothchild, η οποία φέρεται να αποσύρθηκε από τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, ένα βρετανικό κι ένα ελληνικό, τα οποία είχαν αναλάβει την υπόθεση της Folli Follie.

Την ίδια στιγμή, αποχωρούν σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η Αικατερίνη Κουτσουλιούτσου, από τη Διοίκηση της Folli Follie σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο εσωτερικό της εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η Αικατερίνη Κουτσουλιούτσου παραιτήθηκαν από τη Διοίκηση των θυγατρικών στην Ασία. Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν στο χθεσινό πολύωρο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie.

Όλα αυτά γίνονται ενώ αναμένονται τα κρίσιμα πορίσματα των Alvarez & Marshal και EY για τα οποία η οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε «δεσμευτεί» αρχικά ότι θα είχε στα χέρια της ένα μήνα πριν.

Πάντως πέντε μήνες μετά τις αποκαλύψεις του fund QCM που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την Folli Follie οι εξελίξεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Να σημειωθεί ότι από τις 14 Ιουνίου η ΕΥ διενεργεί ειδικό έλεγχο στα στοιχεία των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για το οικονομικό έτος 2017, η Alvarez & Marshal «τρέχει» τη δικανική αξιολόγηση των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών της, ενώ 15μελής ομάδα της Deloitte, ανέλαβε να εκτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και των θυγατρικών.

Οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις θα αποτυπώνουν το πραγματικό «μέγεθος» του ομίλου FFG και θα δώσουν απαντήσεις στο μείζον ερώτημα του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου, μεταξύ άλλων. Το ζήτημα αυτό ήταν το κυρίαρχο στο περιβόητο report του fund QCM που ανέδειξε την υπόθεση Folli Follie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ