ΑΔΜΗΕ: Αναβάθμιση των διασυνδέσεων Εύβοιας - Ανδρου και Ανδρου - Τήνου

ΑΔΜΗΕ: Αναβάθμιση των διασυνδέσεων Εύβοιας - Ανδρου και Ανδρου - Τήνου

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων μεταξύ Εύβοιας (Λιβάδι) και Άνδρου και Άνδρου-Τήνου με την εταιρία Prysmian που επελέγη ως ανάδοχος προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ.

Το έργο, προϋπολογισμού 21,2 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην δεύτερη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019 και θα επιτρέψει την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας των διασυνδέσεων.

Κατά την τελετή υπογραφής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, τα στελέχη της Prysmian δεσμεύθηκαν να ολοκληρώσουν το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν για όλα τα μεγάλα έργα νησιωτικών διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, με σημαντικότερο όλων τη διασύνδεση Κρήτη-Αττική που μόλις ανατέθηκε στην θυγατρική του ΑΔΜΗΕ εταιρεία ειδικού σκοπού Ariadne Interconnection.

Από πλευράς της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ υπογραμμίστηκε η καλή εμπειρία από την προηγούμενη συνεργασία με την Prysmian κατά την Α' Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων (όπου ο ιταλικός όμιλος ανέλαβε την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει το Λαύριο με τη Σύρο) και επισημάνθηκε ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προτεραιότητα για τον Διαχειριστή, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης όλων των projects που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ