Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Chipita

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Chipita

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Chipita μετά την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την πολυεθνική Mondelez International, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Mondelez Ελλάς.

Η εταιρεία είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην αγορά σνακ παγκοσμίως κατέθεσε πρόταση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για τίμημα ύψους 1,5 δις. ευρώ μέσω της ανταλλαγής μετοχών.

Πλέον οι μέτοχοι της Chipita θα εξετάσουν το επόμενο διάστημα την πρόταση αυτή για να αποφασίσουν κα να κρίνουν εάν το τίμημα και οι όροι είναι επωφελή για αυτούς.

Στην περίπτωση που η Chipita αλλάξει τελικά «χέρια», θα είναι η τρίτη φορά που συμβεί αυτό τα τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί προ 12ετίας, εν έτη 2006 ο "γάμος” της με τη ΔΕΛΤΑ για τη δημιουργία της Vivartia, και λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, η απόσχισή της από τη Vivartia και η εξαγορά της από τον όμιλο Olayan και τον Σπ. Θεοδωρόπουλο.

Το 80% της Chipita ανήκει στον Όμιλο Olayan, ενώ το 12% ανήκει στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και το υπόλοιπο 8% σε άλλες επιχειρηματίες.

Να σημειωθεί ότι η Mondelēz International, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Mondelēz Ελλάς, είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην αγορά σνακ παγκοσμίως. Οπότε η γεωγραφική, παραγωγική και εμπορική παρουσία αλλά κυρίως το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Chipita "κουμπώνουν" συμπληρωματικά με το δικό της. Επιπλέον η Mondelēz, έχει κάνει γνωστό ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, γεωγραφική περιοχή όπου έχει ισχυρή παρουσία η Chipita.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ