Το big deal που ψήνεται στη… λιανική και οι εισηγμένες με τα γεμάτα ταμεία

Πλούσιο παρασκήνιο από την επιχειρηματική αγορά για Γερμανο, Media Markt και Infoquest

Το big deal που ψήνεται στη… λιανική και οι εισηγμένες με τα γεμάτα ταμεία

Οι Γερμανοί θέλουν το Γερμανό τους. Ο λόγος για τη Media Markt που συζητά με τον όμιλο του Πάνου Γερμανού προκειμένου η Public να αποκτήσει το δίκτυο καταστημάτων της.

 

Βέβαια οι Γερμανοί μπορεί να διατηρήσουν αν επέλθει συμφωνία ποσοστό στην εταιρία ή και να αποκτήσουν ποσοστό στηνPublic.

H Infoquest

«Βουλιάζει» από ρευστότητα και κέρδη ηInfoquestη εταιρεία του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θόδωρου Φέσσα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και φέτος στο... πρόγραμμα είναι η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρείας. Η εταιρεία έχει καθαρό ταμείο περί τα 25 εκατ. ευρώ (η έννοια καθαρός δανεισμός ουσιαστικά δεν υπάρχει αν υπολογιστούν και οι χρηματοοικονομικού χαρακτήρα επενδύσεις) και είναι προφανείς οι δυνατότητες που έχει να μοιράσει χρήμα στους μετόχους της και να κάνει επενδύσεις αν χρειαστεί. Διαβάζοντας κάποιος μάλιστα τον ισολογισμό της διαπιστώνει ότι η δυναμική κερδών και για το επόμενο διάστημα είναι ισχυρή καθώς όλες οι εταιρείες του ομίλου είναι πλέον κερδοφόρες ενώ τα κέρδη στο εξάμηνο θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν είχε μεσολαβήσει το έκτακτο έξοδο της αναδρομικής πληρωμής φόρων για πνευματικά δικαιώματα στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ