Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα των επαγγελματικών λογαριασμών

Πρόστιμο 1000 ευρώ σε έως δεν δηλώσουν στο Taxis τον επαγγελματικό τους λογαριασμό μέσα σε προθεσμία τριών μηνών

Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα των επαγγελματικών λογαριασμών

Τις… αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος προσπαθεί να ξεπλύνει το υπουργείο Οικονομικών. Επί σειρά μηνών, άφησε ελεύθερους τους επαγγελματίες να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό στην εφορία… όποτε τους βολεύει. Τώρα, προσπαθεί να μαζέψει τα λουριά. Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπεται ότι η μη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού, επιφέρει πρόστιμο 1000 ευρώ ενώ η ίδια απόφαση δίνει περιθώριο τριών μηνών για τη συμμόρφωση.

Η απόφαση είναι ρητή:

Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους Υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 1 διοικητικό πρόστιμο ύψους χίλια (1000) ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 5α, νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το πρόστιμο του προηγούμενου εδαφίου.
2. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται στις παραγράφους 1 και 7 του άρθρου 5α επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ