ΕΛΙΝΟΙΛ και Ήρων ενώνουν τις δυνάμεις τους - Οι στόχοι του deal

ΕΛΙΝΟΙΛ και Ήρων ενώνουν τις δυνάμεις τους - Οι στόχοι του deal

Tη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά ανακοίνωσαν οι εταιρείες ΕΛΙΝΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι στόχοι της συνεργασίας είναι η πρόσβαση των πελατών σε ένα μεγάλο εύρος ενεργειακών προϊόντων, η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και η αξιοποίηση και χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής.

 

Μέσω της συμφωνίας, η ΤΕΡΝΑ αποκτά ένα σημαντικό δίκτυο πωλήσεων μέσω των 620 συνεργαζόμενων και ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων καυσίμων της ΕΛΙΝΟΙΛ, η οποία αντιστοίχως αποκτά έναν σύμμαχο με τεχνογνωσία στον τομέα της ενέργειας. Η ΕΛΙΝΟΙΛ, θα έχει την ευθύνη της ανάπτυξης των πωλήσεων μέσω του δικτύου της, πουλώντας τα πακέτα της εταιρείας «Ήρων».

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΕΛΙΝΟΙΛ είχε υποβάλλει στις αρχές του έτους αίτηση χορήγησης άδειας ηλεκτρικής ενέργειας 200 MW στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επίσης έχει πάρει και άδεια προμήθειας αερίου.

O «Ηρων» ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από συμβατικές αλλά και Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει πλέον και η γαλλική ΕΝGIE, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ δραστηριοποιείται στους τομείς της εμπορίας υγρών καυσίμων και λιπαντικών και κατέχει σήμερα μερίδιο 10% της ελληνικής αγοράς. Κατέχει σημαντική θέση στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ελληνικής βιομηχανίας με υγρά - στερεά καύσιμα και λιπαντικά. Σημαντική παρουσία έχει η εταιρεία και στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, τον οποίο τροφοδοτεί με καύσιμα και λιπαντικά μέσω ενός παράκτιου δικτύου που αριθμεί πάνω από 140 πρατήρια ΕΛΙΝ, αλλά και μέσω σταθμών εφοδιασμού σκαφών αναψυχής που έχει κατασκευάσει και λειτουργεί σε μαρίνες της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ