Ζημία κατέγραψε η Fosun από τη Folli Follie

Ζημία κατέγραψε η Fosun από τη Folli Follie

Στα 101 εκατ.ευρώ υπολογίζει, έως σήμερα, τη ζημία από την επένδυση του στη Folli Follie Group ο κινεζικός όμιλος Fosun International, εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

 

Η Fosun κατέχει ποσοστό 16,37% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εισηγμένης, το οποίο απέκτησε τμηματικά από το 2006 έως και τον Μάιο του 2018, που πραγματοποίησε και τις τελευταίες αγορές μετοχών Folli Follie, λίγο πριν τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης στο ΧΑ, με απόφαση της Ε.Κ.

Όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου 2018 της κινεζικής εταιρείας, η αρχική επένδυση που πραγματοποίησε η Fosun στη Folli Follie ήταν της τάξης των 86 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό μέρισμα που έλαβε καθ όλη την περίοδο της επένδυσή του ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ. Το κέρδος εύλογης αξίας του ομίλου Fosun από την επένδυση στην FFG ήταν της τάξης των 62 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2017.

Η κάθετη υποχώρηση της τιμής της μετοχής, όπως αυτή επήλθε μετά τη δημοσιοποίηση του report του fund QCM που προκάλεσε το ντόμινο της υπόθεσης της Folli Follie, με την αναστολή του τίτλου και το τελευταίο κλείσιμο στην τιμή των 4,8 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την εγγραφή ζημίας εύλογης αξίας ύψους 101 εκατ.ευρώ στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου 2018, ενώ η σωρρευτική ζημία ανέρχεται σε 39 εκατ.ευρώ.


Υπενθυμίζεται επίσης πως στις 17 Μαΐου και η Fοsun International απέστειλε έγγραφο ερωτημάτων στη διοίκηση της Folli Follie, ζητώντας διευκρινίσεις και εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί ατύπως ή επισήμως απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ