Ραγδαίες εξελίξεις με τα ομόλογα της Folli-Follie

Για «πιστωτικό γεγονός» ενημερώθηκε η UBS η οποία λειτουργεί ως αντιπρόσωπος κατόχων ομολόγων της εταιρείας ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Ραγδαίες εξελίξεις με τα ομόλογα της Folli-Follie

Τη διαπραγμάτευση των ομολόγων της Folli Follie σε σταθερή τιμή (flat basis) ζήτησε η UBS μετά την ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας στις 14 Αυγούστου για την επίδοση καταγγελίας εκ μέρους του τίτλου Schuldschein για ποσό ύψους 20 εκατ.

 

Όπως μεταδίδει το Bussinesswire σε ανακοίνωσή της η UBS δηλώνει ότι έλαβε ειδοποίηση από τον εγγυητή των ομολόγων ως αντιπρόσωπος των κατόχων του ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ με κουπόνι 3,5% και λήξη το 2021 σε ελβετικό φράγκο από την Folli Follie ότι γεγονός «επιδίωξης πτώχευσης» έχει συμβεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, με βάση όρους του ομολόγου.

Όπως αναφέρει ο οίκος ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά και εξετάζει την κατάσταση. Ωστόσο δεδομένου ότι τα ομόλογα είναι εισηγμένα στο ελβετικό χρηματιστήριο ως «άμεσο μέτρο» ζητήθηκε από το SIX Swiss Exchange Ltd να τελούν οι τίτλοι υπό διαπραγμάτευση σε σταθερή τιμή (flat basis).

Πρόκειται για την επισημοποίηση του κύκλου διαπραγματεύσεων που άνοιξε η FFG με τους βασικότερους της πιστωτές, μετά την επίδοση καταγγελίας εκ μέρους του Schuldschein για ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο είναι διμερές δάνειο έναντι ομολογιών, το οποίο διαθέτει και «ουρά» 31 εκατ. ευρώ. Προκαλεί βεβαίως απορία γιατί η επίδοση καταγγελίας αφορά μόνον τα 20 εκατ. ευρώ και δεν περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα 31 εκατ. ευρώ, ωστόσο φαίνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση λειτούργησε ως θρυαλλίδα που ενεργοποίησε την έναρξη διαπραγματεύσεων, εξυπηρετώντας ενδεχομένως και τους ομολογιούχους των μεγάλων συμβάσεων (249,5 και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ