Folli Follie: Τα πρόστιμα, οι παραιτήσεις και η επόμενη ημέρα

Folli Follie: Τα πρόστιμα, οι παραιτήσεις και η επόμενη ημέρα


 

 

 

Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω από την υπόθεση της Folli Follie. Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε στον Φραγκίσκο Γρατσώνη πρόστιμo 160.000 ευρώ με την κατηγορία της χειραγώγηση της αγοράς.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολος για τον όμιλο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κλήση στον εισαγγελέα, τις αγωγές ομολογιούχων και μετόχων, τις αντιδράσεις των προμηθευτών και των διεθνών brands, την ετυμηγορία των Ernst & Young και Alvarez and Marshal.

Οι ομολογιούχοι του εξωτερικού δρομολογούν ενέργειες για να προστατέψουν τα κεφάλαιά τους.

Η διοίκηση της Folli Follie στις 23 Ιουλίου κατέθεσε αίτηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές την οποία και έλαβε, ενώ η κύρια εκδίκαση θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η παραίτηση Γρατσώνη

Και μέσα σ' όλα αυτά, χθες ο Φραγκίσκος Γρατσώνης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Folli-Follie/

Να σημειωθεί πως Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επιλογής νέου Οικονομικού Διευθυντή, ο οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα αυξημένα καθήκοντα της εν λόγω θέσης και πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της αναφορικά με το πρόσωπο αυτό.

Η Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου, με δεδομένη την σύνθετη δομή του Ομίλου και των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια των ελέγχων (ΕΥ και A&M) που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε από τον κ. Γρατσώνη όπως παραμείνει στη διάθεσή της στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας και αυτός αποδέχθηκε.

Να σημειωθεί πως ο Φραγκίσκος Γρατσώνης είχε παραιτηθεί στα μέσα Ιουνίου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του γνωστού Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Διαθέτοντας 643.887 μετοχές της Folli Follie, ήτοι το 0,96% της εταιρείας, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είχε προ έτους μια συμμετοχή που αποτιμούταν χρηματιστηριακά στα 14,1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, δώδεκα μήνες μετά, το χαρτοφυλάκιο αυτό έχει μειωθεί στο 1/5. Οι 643.887 μετοχές της Folli Follie οριακά ξεπερνούν πλέον σε αξία τα 3 εκατ. ευρώ και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας είναι ζημιωμένη κατά 9 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ