Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα σε Folli Follie και στελέχη της εταιρείας

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα σε Folli Follie και στελέχη της εταιρείας

Με βαρύ πρόστιμο 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία αλλά και εννέα στελέχη της Folli Follie Group από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεχίζεται το σήριαλ της υπόθεσης, το οποίο στην εγχώρια μετοχική αγορά συνολικά έχει στοιχίσει πολλαπλάσια σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Αν και η ζημία που έχει προκαλέσει η υπόθεση Folli Follie σε επενδυτές και ομολογιούχους είναι μεγαλύτερη, το ύψος των ποινών που επεβλήθησαν διαμορφώθηκε σε συνάντηση με όσα προβλέπει η νομοθεσία για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασε εκτάκτως χθες με θέμα την υπόθεση της Folli Follie και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) σε στελέχη της εταιρείας, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Παρότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του α’ 10ημέρου του Αυγούστου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους, η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε και τα συμπεράσματα έχουν ήδη τεθεί στην διάθεση της διοίκησης της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ