Νέα εταιρεία κάνει την είσοδό της στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Στην πρόσληψη 6 υπαλλήλων προκειμένου να εκπαιδευτούν ως μηχανοδηγοί προχωρά η Pearl

Νέα εταιρεία κάνει την είσοδό της στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Rail Cargo Logistics Goldair, η Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PEARL), σιδηροδρομικός βραχίονας της Cosco στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, προανήγγειλε την αυτόνομη είσοδό της στα εμπορευματικά δρομολόγια.

Προ των πυλών βρίσκεται η ενεργοποίηση μιας ακόμη εταιρείας στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Η πορεία του λιμανιού του Πειραιά είναι τέτοια που η εταιρεία στο επιχειρηματικό της πλάνο για το 2018 είχε προβλέψει αύξηση κατά 50% του μεταφορικού της έργου.

Η PEARL που μεταφέρει τα φορτία της Cosco από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη και αντιστρόφως, συνεργάζεται σήμερα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επίπεδο της έλξης. Έχει λάβει άδεια εκτέλεσης σιδηροδρομικών μεταφορών από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) ήδη από τον Μάιο του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PEARL πρόκειται στις αρχές του φθινοπώρου να προχωρήσει στην απαραίτητη σύμβαση με τον διαχειριστή της υποδομής, τον ΟΣΕ, για τη χρήση του δικτύου.

Εντωμεταξύ, ενδεικτικό της δυναμικής που επιδεικνύει το λιμάνι του Πειραιά είναι το γεγονός ότι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στοιχηματίζει στη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτύξει με την Cosco. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαϊου του 2018, διπλασίασε τα φορτία που διακίνησε σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσλάβει άμεσα 6 άτομα, τα οποία και θα εκπαιδευτούν ως μηχανοδηγοί για τις επιχειρησιακές της ανάγκες, είτε σε Αθήνα (Πειραιάς) είτε σε Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ