Ο διαγωνισμός για τη Forthnet και οι «μνηστήρες»

Ο διαγωνισμός για τη Forthnet και οι «μνηστήρες»

Παράταση έλαβε η διαδικασία για την πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Attica Bank) οι οποίες έχουν τον έλεγχο της εισηγμένης.

 

Τέλη Ιουλίου ηταν ήταν προγραμματισμένο οι δύο ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους, κάτι που δεν έγινε, κυρίως γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος των στοιχείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (due diligence).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακριβής ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις Vodafone - Wind και τον Antenna (ο όμιλος που ανήκει ο ομώνυμος τηλεοπτικός σταθμός) θα προσδιοριστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και εφόσον έχει κλείσει ο έλεγχος.

Οι τράπεζες με σύμβουλο τη Nomura International έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον Antenna, που η πρότασή του προϋποθέτει μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της εισηγμένης, και των Vodafone - Wind, οι οποίες προτείνουν την ένταξη της Forthnet στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα και στη συνέχεια «μοίρασμα» των συνδρομητών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Forthnet διαθέτει σημαντικό μερίδιο αγοράς και συνδρομητική βάση, καθώς εξυπηρετεί 689 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά με τους συνδρομητές broadband υπηρεσιών να ανέρχονται στις 562 χιλιάδες, ενώ οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών ανέρχονται στις 417 χιλιάδες (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τέλος 2017).

Ωστόσο, βαρύνεται από υψηλές υποχρεώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ