ΟΤΕ: Με το χαμηλότερο επιτόκιο δεκαετίας το 4ετές ομόλογο

ΟΤΕ: Με το χαμηλότερο επιτόκιο δεκαετίας το 4ετές ομόλογο

Το ποσό των 400 εκατ. ευρώ αντλεί από τις διεθνείς αγορές ο Όμιλος ΟΤΕ με την χθεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η έκδοση υπερκαλύφτηκε περίπου 5 φορές, με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά σε 2,375% ετησίως, το χαμηλότερο κουπόνι ομολόγου που έχει εκδώσει ο Όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος ΟΤΕ επιτυγχάνει την αναχρηματοδότηση μέρους των μελλοντικών δανειακών του υποχρεώσεων με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενόψει της δέσμευσης προς τους μετόχους και του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ για οπτικές ίνες, δίκτυα νέας γενιάς κινητής και για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

Ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης, δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχής αυτή έκδοση είναι ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο και το επιτόκιο, το χαμηλότερο που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία, αποτελούν αναγνώριση και στήριξη της στρατηγικής μας. Η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε μας δράση. Αυτό το επιτυγχάνουμε έχοντας στέρεες οικονομικές βάσεις, αναπτύσσοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και σχεδιάζοντας προηγμένες υπηρεσίες για τους πελάτες μας. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Από την αρχή του 2018, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει μειώσει το δανεισμό του κατά €0,5 δισ. Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ΟΤΕ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 83%, από €4,3 δισ. το 2010 σε €0,7 δισ. σήμερα.

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2018.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ