Lamda Development: Επεκτείνεται το... Golden Hall

Lamda Development: Επεκτείνεται το... Golden Hall

 

Σε λίγους μήνες το αναξιοποίητο, έως σήμερα, κτίριο που στεγαζόντουσαν οι εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) θα μετατραπεί σε κέντρο εμπορίου και ψυχαγωγίας, καθώς η Lamda Development, που έχει αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της επικαρπίας της έκτασης για 90 χρόνια, εξασφάλισε την έγκριση δόμησης για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall.

Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα η Lamda Development, που έχει αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της επικαρπίας του ακινήτου για 90 χρόνια, εξασφάλισε την έγκριση δόμησης για την ανάπτυξή του δυτικού τμήματος και την επέκταση του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Golden Hall.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δυτικό τμήμα του πρώην IBC θα ενοποιηθεί με το Golden Hall, αποκτώντας νέες χρήσεις εμπορίου και αναψυχής με συνολική μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 11,5 χιλ. τ.μ..

Το νέο τμήμα που θα οικοδομηθεί θα διαθέτει Ολυμπιακό Μουσείο που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κτηρίου και του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ, χώρους εμπορικών καταστημάτων καθώς και χώρους εστίασης και αναψυχής. Επίσης θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης κοινού όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, auditorium και ειδικές προβολές καθώς και χώρους παιδικής αναψυχής-γυμναστηρίου.

Εντός των χώρων αυτών επιτρέπεται να περιλαμβάνονται, παιδότοποι, ενυδρείο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, παιδικοί διαδραστικοί χώροι, χώροι παιδικών εκθέσεων και χώροι παιδικών παραστάσεων. Επίσης εντός των εγκαταστάσεων αυτών επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Προβλέπονται επίσης υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων δυναμικότητας 189 θέσεων και υπόγειοι βοηθητικοί χώροι συνολικού εμβαδού 6.888,19 τ.μ..

Για το σύνολο του κτηρίου (περικλείεται από την Λεωφόρο Κηφισίας, την οδό Σπύρου Λούη, τον ανατολικό εσωτερικό δρόμο του ΟΑΚΑ και την οδό Αγησιλάου στη δυτική πλευρά) τον Μάρτιο του 2012, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού που πλειοδότησε (τον Σεπτέμβριο του 2012) η Lamda Development. Στη συνέχεια απαιτήθηκε να λάβει χώρα ένας αδειοδοτικός μαραθώνιος που περιελάμβανε την έγκριση του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης του τμήματος του IBC από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο χρειάστηκε περισσότερο από ενάμιση χρόνο για να υπογραφεί λόγω και του ανασχηματισμού του 2013.

Η ουσιαστική και πλήρης εμπορική εκμετάλλευση του ακινήτου αναμένεται να προσθέσει σημαντική αξία τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στους υπάρχοντες καταστηματάρχες του Golden Hall, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργήσει περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση αναμένεται να φθάσει τα 25 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ