Στην αγορά ηλεκτρική ενέργειας η Motor Oil – Εξαγοράζει την NRG

Νέα δεδομένα έρχονται στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Στην αγορά ηλεκτρική ενέργειας η Motor Oil – Εξαγοράζει την NRG

 

 

Την εξαγορά της NRG Trading House (του ομίλου Χανδρή), που δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από το 2012, ανακοίνωσε η Motor Oil.

Η εξαγορά δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας προμήθεια NRG, η οποία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των ανεξάρτητων προμηθευτών με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 1%.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η Motor Oil ανακοινώνει την κατ' αρχήν συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στο Μαρούσι Αττικής εταιρείας NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Αντισυμβαλλόμενη είναι η εδρεύουσα στην Κύπρο εταιρεία NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD που είναι μοναδική μέτοχος της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας το ποσοστό της NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD στην NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. θα μειωθεί σε 10%.

Η NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2012 στον ενεργειακό κλάδο ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και το σημερινό μερίδιο αγοράς της ξεπερνά το 1%. Το πελατολόγιο της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. περιλαμβάνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, καθώς επίσης και οικιακούς πελάτες.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις εποπτικές αρχές. Η Motor Oil θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία της συναλλαγής με μεταγενέστερες ανακοινώσεις ή μέσω των ενδιάμεσων και ετήσιων οικονομικών εκθέσεων».

Σημειώνεται ότι η Motor Oil δραστηριοποιείται στην λιανική αγορά της ενέργειας, τόσο στην αγορά καυσίμων με ένα από τα εκτεταμένα δίκτυα πρατηρίων (Shell, Avin), ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στην αγορά του φυσικού αερίου.

Επίσης, η Motor Oil συμμετέχει και στην αγορά παραγωγής ηλεκτρισμού μέσω της εταιρείας Korinthos Power (από κοινού με την Μυτιληναίος).

Σχολιάζοντας το deal, o κ Αλέξανδρος Χανδρής, Διευθύνων Σύμβουλος της NRG δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την NRG και τους ανθρώπους της. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ψήφο εμπιστοσύνης που έδειξε στην NRG ο Όμιλος της MOTOR OIL. Μια ψήφος εμπιστοσύνης που δόθηκε όχι μόνο στον καινοτόμο και υγιή τρόπο λειτουργίας της, και στις εσωτερικές της αξίες, που οδήγησαν στην επιτυχία της αυτά τα χρόνια, αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Με απόλυτο σεβασμό στο προσωπικό όραμα, την ομαδική προσπάθεια και το προσωπικό ταλέντο όλων των ανθρώπων της nrg, προχωράμε μπροστά. Σήμερα η NRG είναι πιο δυνατή από ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ