Τα επόμενα βήματα μετά τις υπογραφές για Νηρέα και Σελόντα

Τα επόμενα βήματα μετά τις υπογραφές για Νηρέα και Σελόντα

 

Μπήκαν τελικά οι υπογραφές για τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ από τον όμιλο Andromeda.

Η συγκεκριμένη εξαγορά η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Mubadala Investment Company στο επενδυτικό σχήμα, μαζί με την AMERRA Capital Management LLC που είναι κύριος μέτοχος του Ομίλου Andromeda, αποτελεί την πρώτη σημαντική ολοκλήρωση μεγάλης εταιρικής αναδιάρθρωσης, μετά και την συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών, η οποία ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι με την ονομασία «Project Nemo».

Η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εξέλιξη που αναμένεται να απαιτήσει μερικούς μήνες, λόγω του μεγέθους των μεταβιβαζόμενων εταιρειών.

Είναι πιθανόν να τεθεί χρονοδιάγραμμα για πώληση κάποιων επιμέρους δραστηριοτήτων, στις οποίες Νηρεύς, Σελόντα και Ανδρομέδα ( ελέγχεται ήδη από την Amerra) κατέχουν δεσπόζουσα θέση.

Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ακολουθήσει νέα καταμέτρηση του ιχθυοπληθυσμού, ώστε να ολοκληρωθεί και το χρηματοοικονομικό σκέλος της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Amerra αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής, στον διαγωνισμό πώλησης (project Nemo) που έτρεξε για λογαριασμό των τραπεζών η Lazard σε συνεργασία με τις PwC και A&M.

Σημειώνεται ότι οι δυο ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως σε ιχθυοκαλλιέργιες με τσιπούρες και λαβράκια.

Ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Με 6 στρατηγικής τοποθεσίας παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία, είναι ένας κορυφαίος παίκτης σε περισσότερες από 25 βασικές αγορές. Απασχολεί σήμερα συνολικά 640 άτομα (270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα). Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών ενώ τα βασικά είδη που παράγει είναι η τσιπούρα, το λαβράκι και το φαγκρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ