Νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο όμιλος Fourlis

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο όμιλος Fourlis

Τη γεωγραφική επέκταση των υφιστάμενων και πιθανόν νέων δραστηριοτήτων του με ορίζοντα το 2025 προετοιμάζει ο όμιλος Fourlis.

 

Ειδικότερα, μέσα στο 2018, ο όμιλος σκοπεύει να λανσάρει ηλεκτρονικά καταστήματα για την Intersport σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, και εκτιμά ότι οι online πωλήσεις του δικτύου το 2018 θα αντιπροσωπεύουν το 4% του συνολικού τζίρου της αλυσίδας, ενώ το 2022 το ποσοστό αυτό αναμένεται να αγγίξει το 10%.

Ήδη στο 12μηνο στο ελληνικό online κατάστημα οι πωλήσεις έχουν τετραπλασιαστεί. Το αντίστοιχο μερίδιο για τις on line πωλήσεις της ΙΚΕΑ εκτιμάται σε 7,5% με πρόβλεψη αυτό να ανέλθει στο 10% το 2020.

Η διοίκηση του ομίλου μελετά νέο concept καταστημάτων για την ΙΚΕΑ (city stores) ενώ επιβεβαίωσε τις επαφές της για επέκταση δραστηριοτήτων σε νέες γεωγραφικές περιοχές με τους βασικούς συνεργάτες της (ΙΚΕΑ και Intersport).

Αναφορικά με τις επιδόσεις στις διεθνείς αγορές, η διοίκηση αναφέρει ότι είναι θετικές. Ειδικότερα στην Τουρκία, παρά τα σημερινά προβλήματα η δραστηριότητα αγγίζει το 4% των συνολικών πωλήσεων μόλις το 1% των κερδών EBITDA και χωρίς η θυγατρική να φέρει δανεισμό που θα επιβάρυνε τον ισολογισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ