Νέες επενδύσεις από τη Mega Yeeros

Νέες επενδύσεις από τη Mega Yeeros

Στην διεύρυνση της εμπορικής της παρουσίας της σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές μέσω τοπικών διανομέων επιδίδεται η εταιρεία Mega Yeeros.

 


Την ίδια στιγμή, επιδιώκει την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στις ΗΠΑ μέσω της θυγατρικής της.

Σήμερα η Μέγα Γύρος είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 με βασικό μέτοχο τον Γιώργο Νίκα και το Νίκο Λούστα να «τρέχει» ουσιαστικά την εταιρεία από τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κατέχοντας παράλληλα ποσοστό της τάξης περίπου του 23%. Ο κ. Λούστας έχει προϋπηρεσία άνω των 20 ετών στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς είχε ιδρύσει την «Ελληνικός Γύρος», η οποία εξαγοράστηκε μαζί με την αλλαντοβιομηχανία από την Global Finance το 2003.

Με πελατολόγιο 1.500 ψητοπωλεία πανελλαδικά και ραγδαία ανάπτυξη των εξαγωγών της, η ελληνική επιχείρηση Μέγας Γύρος διεισδύει σε 15 χώρες συνολικά (Γερμανία, Κύπρος, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.), απ' όπου πραγματοποιεί πλέον το 10% των πωλήσεών της.

Το εργοστάσιο Μέγας Γύρος στον Ασπρόπυργο Αττικής, σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και είναι από τα πιο εργονομικά στην Ελλάδα. Τα 10.000 m2 των εγκαταστάσεων βρίσκονται όλα σε ένα επίπεδο ώστε να αποφεύγονται οι διασταυρώσεις (crossings) του προϊόντος και του προσωπικού, καθώς και οι άσκοπες κινήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την επιμόλυνση του κρέατος.

Στην Αμερική, το εργοστάσιο δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014. Είναι 5.500τμ2 στην περιοχή του Λίνχερστ στο Νιου Τζέρσεϊ και διακινεί κάθε ημέρα περισσότερους από 12 τόνους γύρο – στα δικά της καταστήματα και σε άλλους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ