Την είσοδο σε νέες αγορές εξετάζει ο ΟΤΕ

Την είσοδο σε νέες αγορές εξετάζει ο ΟΤΕ

Νέες αγορές για περαιτέρω επέκταση εξετάζει ο όμιλος ΟΤΕ, με πρώτιστο στόχο να διευρύνει το πεδίο των δραστηριοτήτων του.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μιχάλης Τσαμάζ «ζητάμε την τροποποίηση του καταστατικού σε αγορές που έχουν σχέση με τη δική μας δραστηριότητα. Έχουμε μεγάλο πελατολόγιο, ενώ πολλές υπηρεσίες μετακινούνται από τον παραδοσιακό τρόπο που ξέραμε σε κινητά και tablets, οπότε η αγορά των παιγνίων είναι μία αγορά που μας ενδιαφέρει να την εξετάσουμε. Το πώς θα προχωρήσουμε θα το δούμε στην πορεία».

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε η τροποποίηση (επέκταση) του εταιρικού σκοπού της εταιρείας, ώστε να συμπεριληφθεί η οργάνωση και διεξαγωγή τυχερών, τεχνικών και κάθε άλλου είδους παιγνίων, ενώ ανάλογη προετοιμασία έχει πραγματοποιηθεί και για δραστηριότητες στον τομέα των ασφαλειών και των ηλεκτρονικών πληρωμών (e-payments).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤE παρουσίασε και τα στοιχεία μελέτης του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία η συνολική συμβολή της δραστηριότητας του ομίλου στο ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 5,7 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το 3,2% του ΑΕΠ.

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε πως με βάση την ίδια μελέτη, η συνολική συνεισφορά της δραστηριότητας του ομίλου στην απασχόληση φτάνει τις 75.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και αντιστοιχεί σε πάνω από το 1,9% της απασχόλησης στην Ελλάδα. Επιπλέον, «η συνολική επίδραση του ομίλου στα δημόσια έσοδα υπερβαίνει τα 1,6 δισ. ευρώ, ή 2,6% των συνολικών εσόδων του Δημοσίου από φόρους και εισφορές».

Σημειώνεται πως ο Όμιλος έχει ήδη επεκτείνει το σκοπό της δραστηριότητάς του για την παροχή υπηρεσιών, μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του, σε τομείς όπως, τις υπηρεσίες πληρωμών (e-payments), το ηλεκτρονικό εμπόριο πρακτόρευσης, διαμεσολάβησης κ.α., ενώ διαθέτει και τη θυγατρική OTE Ασφάλιση, θυγατρική εταιρεία ασφαλιστικής πρακτόρευσης, που μετρά ήδη 20 χρόνια λειτουργίας, έχοντας εξασφαλίσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ