Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αναβάλλεται η είσοδος της εταιρείας τροφίμων Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου όπως δήλωσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο ισχυρός άντρας της Chipita στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας.

 

Ο ίδιος απέδωσε την αναβολή των σχεδίων εισαγωγής, στην αναστάτωση που υπάρχει στις αγορές και είχαν ως αποτέλεσμα οι τελευταίες εκδόσεις να μην πηγαίνουν καλά.

Ο ίδιος πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Λονδίνο σε απώτερο χρόνο χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει επακριβώς.

Σε ότι αφορά στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας που έχει περάσει στον έλεγχο της Chipita η γενική συνέλευση εξέλεξε στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ τον κ. Γιώργο Νίκα, γιο του ιδρυτή της αλλαντοβιομηχανίας Παναγιώτη Νίκα.

H Chipita, εμφάνισε το 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ενοποιημένες πωλήσεις 432,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 11,2% σε σχέση με το 2015. Τα συγκρίσιμα EBITDA αυξήθηκαν 5,8% στα 59,8 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 9,3 εκατ. ευρώ, ενώ το προσωπικό ενισχύθηκε κατά 7,45% στα 11.271 άτομα.

Η εταιρεία, η οποίαιδρύθηκε το 1973, κυκλοφόρησε το 1991 το croissant 7DAYS, το 1995 τα Βake Rolls, ενώ από το 1996, "επιχειρεί" εκτός των ελληνικών συνόρων έχοντας εμπορική παρουσία σε 56 χώρες και παραγωγική σε 10 διαθέτοντας 16 εργοστάσια.

Σήμερα,δραστηριοποιείται διεθνώςσε τρεις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα. Σε ότι αφορά την παραγωγική της παρουσία, τα 9 από τα 16 εργοστάσια της, λειτουργούν μέσω στρατηγικών συνεργασιών σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Μαλαισία και Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ