Τις επόμενες ημέρες η συμφωνία ΔΕΠΑ-Shell

Παραμένουν ορισμένα «αγκάθια»

Τις επόμενες ημέρες η συμφωνία ΔΕΠΑ-Shell


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την εξαγορά από τη ΔΕΠΑ του 49% που κατέχει η Shell στην ΕΠΑ και στην ΕΔΑ Αττικής (Εταιρείες Παροχής και Διανομής Αερίου Αττικής).

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση που έχει οριστεί για τις επόμενες ημέρες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της ΔΕΠΑ και των Ολλανδών προκειμένου να αρθούν τα τελευταία εμπόδια.

Το τίμημα φαίνεται ότι έχει κλειδώσει στα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο διάχυτος είναι ο σκεπτικισμός εκ μέρους μετόχων και αγοράς - όπως διαφάνηκε από τις συζητήσεις που έδιναν και έπαιρναν στο περιθώριο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ελληνικών Πετρελαίων την περασμένη εβδομάδα - καθώς αυτό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό.

Πέρα όμως από το τίμημα των 150 εκατ. ευρώ, άλλα μέρη της συμφωνίας παραμένουν ακόμη μετέωρα με βασικό την επόμενη ημέρα της εξαγοράς.

Μπορεί η Shell να επιθυμεί μία «καθαρή έξοδο» πλην όμως η ελληνική πλευρά επιθυμεί να αποκτήσει διασφαλίσεις για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά και θα αφορούν τεχνικές αβλεψίες, φορολογικά ζητήματα κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Shell συμμετέχει στην ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της απόσυρσης της ΔΕΠΑ από τις ΕΠΑ (Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και Αττικής) αποτελούσε ένα από τα κρίσιμα θέματα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς κατά το τελευταίο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ