Οι αποκαλύψεις που συγκλόνισαν τη Folli Follie

Μια περιπέτεια χωρίς τέλος

Οι αποκαλύψεις που συγκλόνισαν τη Folli Follie

 

 

Στις αρχές Μαΐου το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management έφερε στη δημοσιότητα την έκθεσή του για τη Folli Follie που χαρακτήριζε τη μετοχής της υπερτιμημένη καθώς η εταιρεία δεν έχει τα οικονομικά που παρουσιάζει, έχει τα μισά καταστήματα από αυτά που ισχυρίζεται και εξέφραζε την ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της.

Μετά τις πρώτες της διοίκησης για κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της μετοχής της FF παρενέβη η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έχει και τον εποπτικό ρόλο.

Η στήριξη της μετοχής τις πρώτες ημέρες τόσο από την οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και από την κινεζική εταιρεία Fosun, μέτοχο της FF, ήταν προσωρινή και δεν ανέστρεψε την καθοδική πορεία της.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αφού η μετοχή είχε βρεθεί να χάνει σχεδόν το 70% της αξίας της ζήτησε στοιχεία από τους εμπλεκομένους, έλεγχο από ανεξάρτητο ελεγκτή και απαντήσεις από τη διοίκηση της FF.

Τέλη Μαΐου ήρθε η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής με το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο QCM να συνεχίζει τις ανακοινώσεις. «Στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Όσο για την κινεζική Fosun, μεγαλομέτοχο της FF έχει και αυτή με τη σειρά της ζητήσει επίσημη ενημέρωση τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie Group (FFG) όσο και από τις αρμόδιες εποπτικές και δικαστικές Αρχές.

Η υπόθεση της εταιρείας Folli Follie μπαίνει στο στόχαστρο του εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν αν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Με τη μηνυτήρια αναφορά της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στρέφεται κατά της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, με το αιτιολογικό της μη «παροχής αιτούμενων στοιχείων» από την εταιρεία καθώς και της «παρεμπόδιση ελέγχου», στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για την διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ