ΕΛΠΕ: Σενάρια εμφάνισης νέων «παικτών»

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού

ΕΛΠΕ: Σενάρια εμφάνισης νέων «παικτών»


Με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στα ΕΛΠΕ (50,1%), η διοίκηση του ομίλου δεν αποκλείει να υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλους υποψήφιους επενδυτές, εκτός από τα πέντε σχήματα που εμφανίστηκαν κατά την πρώτη φάση.

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη για την πώληση των μετοχών επιτρέπει υπό προϋποθέσεις τέτοιου είδους εξελίξεις, μετά το στάδιο της προεπιλογής και μέχρι 30 ημέρες πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Το φθινόπωρο σύμφωνα με την διοίκηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα σε σχέση με τις προσφορές και τους ενδιαφερόμενους καθώς και ότι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι η συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των διυλιστηρίων, που σχετίζεται βέβαια τόσο με τη βούληση των μετόχων, όσο και με τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαΐου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών πέντε επενδυτικά σχήματα, που είναι τα: Alrai Group Holdings Limited, Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία), Gupta Family Group Alliance, Glencore Energy UK LTD και Vitol Holding B.V.

Όσον αφορά στην πορεία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, η αξιολόγηση των υποψηφίων αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, ώστε προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου ο διαγωνισμός να περάσει στην επόμενη φάση που είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, με στόχο τον Σεπτέμβριο να υπάρχει προτιμητέος επενδυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ