Νέες επενδύσεις από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  

Νέες επενδύσεις από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή   


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία ξεπέρασε σε εγκατεστημένη ισχύ τα 1.000 MW σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η εταιρεία προωθεί νέες επενδύσεις νέες επενδύσεις σε μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος 300 MW σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Στη διάρκεια του 2017 η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ξεπέρασε το ορόσημο των 1.000 MW, με τα 552 MW να βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 298 MW στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα σε Βουλγαρία και Πολωνία.

Στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων, από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει δοκιμαστικά (και από Ιανουάριο 2019 κανονικά) η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου που κατασκευάζεται και θα διαχειριστεί ο όμιλος με σύμβαση ΣΔΙΤ.

Επίσης, στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει δοκιμαστικά η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου που κατασκευάζει και θα διαχειριστεί ο όμιλος με σύμβαση ΣΔΙΤ, ενώ αναμένεται μέχρι τις 15 Ιουνίου η υπογραφή του ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο επικεφαλής του μητρικού ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των μονάδων αντλησιοταμίευσης, όπου ο όμιλος προωθεί επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ (Κρήτη, Αμφιλοχία).

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «η στροφή στις ΑΠΕ παγκοσμίως προϋποθέτει και τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης. Πολλές χώρες προάγουν διάφορα συστήματα αποθήκευσης, είτε με μπαταρίες είτε με αντλησιοταμίευση σε χώρες όπου το επιτρέπει η τοπογραφία τους όπως σε Γερμανία, ΗΠΑ, κ.α. Από τις πιο προικισμένες χώρες για τέτοιους είδους αποθήκευση είναι η Ελλάδα. Δεν πρέπει να χάσουμε το τραίνο για τέτοιου είδους επενδύσεις. Η πολιτεία πρέπει να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου το κανονιστικό πλαίσιο να είναι νομοθετημένο ώστε να αρχίσουμε τις επενδύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ