Ραγδαίες εξελίξεις για τη Folli Follie – Όλο το παρασκήνιο

Στενεύουν τα περιθώρια για την εταιρεία

Ραγδαίες εξελίξεις για τη Folli Follie – Όλο το παρασκήνιο

Ολοένα και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός στη Folli Follie μετά την υποβολή έγκλησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άρνηση παροχής στοιχείων και παρεμπόδιση ελέγχου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο φάκελος της ανακριτικής έρευνας που μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα ευρήματα.

Οι ισχυρισμοί που διατύπωσε το fund QCM με το περιβόητο report του, όπου αμφισβητούνται βασικά οικονομικά μεγέθη του ομίλου και το εύρος του δικτύου του brand Folli Follie, ιδιαίτερα στην Κίνα έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον όμιλο Folli Follie Group (FFG)

Ήδη κοντεύει ένας μήνας από τη δημόσια τοποθέτηση του Gabriel Grego, επικεφαλής του QCM, σε συνέδριο στην Νέα Υόρκη για το short selling, περί των ευρημάτων του fund με επίκεντρο τη Folli Follie. Ταυτόχρονα, δημοσιοποίησε στο twitter το report ονοματίζοντας τον ελληνικό όμιλο, με αποτέλεσμα κάποιες ώρες μετά να ξεσπάσει η κρίση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Οι νομικές ενέργειες

Χθες περίπου έξι ώρες κράτησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αφορούσε τα επόμενα βήματα αναφορικά με την Folli Follie.

Η Επιτροπή, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισε να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της Folli Follie Group.

Ο Εισαγγελέας Εφετών θα λάβει υπόψη του τη μηνυτήρια αναφορά ή άλλα στοιχεία και θα ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση παραγγέλλοντας τη διενέργεια της σε ειδικό η γενικό ανακριτικό υπάλληλο.

Στη συνέχεια θα επιδώσει κλήση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ενημερωθεί σχετικά με την συγκεντρωθείσα δικογραφία και εντός 30 ημερών από την κλήση θα καταθέσει έκθεση με παράλληλη γνώμη της.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής διαδικασίας και εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία ο Εισαγγελέας θα παραγγείλει ποινική δίωξη με αρμοδιότητα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ή το Τριμελές Εφετείο εφόσον τα αδικήματα είναι κακουργηματικής μορφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ