Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Folli Follie

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Folli Follie


Ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται το επόμενο χρονικό διάστημα για τη Folli Follie καθώς θέση πλέον στο θέμα που έχει προκύψει πήρε και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών η οποία προαναγγέλλει αγωγές διεκδίκησης αποζημίωσης και μηνυτήρια αναφορά για ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση της Folli Follie.

Την περασμένη Παρασκευή μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναστάλθηκε η διαπραγματευση της μετοχής της εταιρείας.

Την αναστολή αιτήθηκε με επιστολή της η FFG «μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας» και «προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Κατόπιν με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέφερε πως στην επιστολή της η Folli Follie «δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης».

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο της εποπτικής Αρχής προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης και τα νέα στοιχεία που ενδεχομένως κατατεθούν από πλευράς εταιρείας μπορούν να συνδράμουν στη σταδιακή εκτόνωση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ