ΜΕΒΓΑΛ: Η επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία διάσωσης

ΜΕΒΓΑΛ: Η επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία διάσωσης

Μετά τη συμφωνία του 2016 για τον από κοινού έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ και την οικογένεια Χατζάκου, η ιστορική γαλακτοβιομηχανία επανήλθε και προχωρεί σε επενδύσεις ρίχνοντας στην αγορά νέα προϊόντα.

 

Πρώτιστος στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο σωτηρίας της ΜΕΒΓΑΛ άρχισε να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ και δόθηκε το σήμα προς τις τράπεζες ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια εξυγίανσης.

Η επένδυση

Μία σημαντική επένδυση που αφορά στο τμήμα παραγωγής γιαούρτης, ολοκλήρωσε πρόσφατα η ΜΕΒΓΑΛ, στις εγκαταστάσεις της στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 5,3 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής με separator γιαούρτης, αγορά μηχανής συσκευασίας γιαούρτης ultra clean (υψηλής υγιεινής) και νέο χώρο συσκευασίας γιαούρτης, με προδιαγραφές clean area ISO 8 (κλιματισμός και φίλτρανση του αέρα).

Με τη συγκεκριμένη επένδυση επιτυγχάνονται: Διασφάλιση υψηλής υγιεινής με μεγαλύτερη διατηρησιμότητα των παραγόμενων προϊόντων, αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας γιαούρτης και παράλληλα δυνατότητες παραγωγής νέων προϊόντων για διεύρυνση της προϊόντικής γκάμας της εταιρείας, που ήδη περιλαμβάνει περισσότερους από 170 κωδικούς.

Στις σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις παράγεται το νέο στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ από τις 14 Μαΐου 2018. Η εταιρεία παράγει ένα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν, ένα στραγγιστό γιαούρτι από 100% ολόφρεσκο ελληνικό γάλα.

Η ΜΕΒΓΑΛ, με στόχο να υποστηρίξει το νέο προϊόν της, έχει σχεδιάσει ένα πλάνο trade ενεργειών, δειγματοδιανομών, γευστικών δοκιμών και παράλληλα επενδύει σε διαφημιστική δαπάνη.

Η ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και εισκομίζει σταθερά πρώτη ύλη από 700 φάρμες της ευρύτερης περιοχής.

Απασχολεί περίπου 640 εργαζόμενους, διανέμει τα προϊόντα της σε χιλιάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι πιστοποιημένη για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη γνησιότητα των προϊόντων της και την υγιεινή των παραγωγικών της διαδικασιών. Με σεβασμό στην παράδοση και αφοσίωση στην ποιότητα, υπογράφει από το 1950 περισσότερα από 170 προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ