Ολιγοήμερη παράταση στον διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ

Ολιγοήμερη παράταση στον διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ


Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (50,1%) των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η καταληκτική ημερομηνία έληγετην Παρασκευή 18 Μαϊου. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη σχετική προθεσμία ως τις 30 Μαϊου στις 17:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου αποφασίστηκε μετά από αίτημα υποψήφιων επενδυτών.

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, όλοι οι υπόλοιποι όροι της διαγωνιστικής διαδικασίας παραμένουν ως έχουν.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη πρώτη φάση του σχετικού διαγωνισμού. Μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ακολουθήσει η β’ φάση όπου οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ΕΛΠΕ μέσω εικονικής αίθουσας τεκμηρίωσης (Virtual Data Room - VDR), και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Στα κριτήρια που ξεχωρίζουν για τη συμμετοχή των επενδυτών είναι η αξία των ενδιαφερόμενων εταιρειών να είναι άνω των 2 δισ. ευρώ και να έχουν εμπειρία τριών ετών στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση κοινοπραξίας, ένα από τα μέλη της να έχει δραστηριότητα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι προσφορές θα κατατεθούν στην Goldman Sachs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ