Η «υπόθεση Folli Follie»: Τι ζητά ακόμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εκτός MSCI Global η Folli Follie

Η «υπόθεση Folli Follie»: Τι ζητά ακόμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μετά και την πρόσληψη της Ernst & Young, από την Folli Follie, ως ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή, που θα αναλάβει την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων της μητρικής και του ομίλου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά στοιχεία για το ταμείο της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά τη δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών, όπου απεικονίζονται τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρίας Folli Follie και των θυγατρικών.

Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε συνέχεια των αρχικών κινήσεων εκ μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής του ομίλου, η Ε.Κ. ζήτησε τη διενέργεια πρόσθετου ανεξάρτητου ελέγχου στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Folli Follie από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική τον ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG από την ΕΛΤΕ, ενώ ζήτησε και αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει η QCM στην έκθεση της, με την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων.

Την ίδια στιγμή, εκτός του Δείκτη MSCI Global Standard βρέθηκε κατά την εξαμηνιαία αλλαγή δεικτών της Morgan Stanley, η μετοχή της Folli – Follie, η οποία διαγράφηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του MSCI.

Να σημειωθεί πάντως, ότι το γεγονός όμως ότι πριν από μερικά χρόνια η Folli Follie, μια εταιρεία του ΧΑ από τις πλέον διεθνοποιημένες, με συμμετοχή στους βασικούς δείκτες με τα αποκαλούμενα blue chips της FTSE και MSCI, αποφάσισε να προσλάβει ως ελεγκτική εταιρεία την Ecovis, που κατατάσσεται 18η μεταξύ των παγκόσμιων ελεγκτικών εταιρειών ή 21η σύμφωνα με το QCM, προβλημάτισε μεγάλο μέρος της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ