Folli Follie: Στην Ernst & Young ο επανέλεγχος της χρήσης 2017

Folli Follie: Στην Ernst & Young ο επανέλεγχος της χρήσης 2017

Την ανάθεση στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία «ERNST & YOUNG» του επανελέγχου των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για την χρήση 2017 ανακοίνωσε η Folli Follie.

Σημειώνεται ότι η κίνηση προήλθε μετά από υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να διαλευκανθεί η βασιμότητα των κατηγοριών της QCM.

Η απόφαση λαμβάνεται ενώ η Quintessential Capital Management επανήλθε την προηγούμενη εβδομάδα στο θέμα των σημείων πώλησης της Folli Follie, μετά τη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η FF, αναφέροντας πως «η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών», ενώ από την πλευρά της η κινεζική Fosun έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική εταιρεία καθώς ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής της στο 15%.

Το hedge fund στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie, σημειώνοντας πως «αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Σύμφωνα με την QCM, η λίστα της FF δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund αναφορικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης, ωστόσο «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Επίσης, σχολιάζει πως η λίστα της FF έχει τέτοια μορφή, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβεβαίωση σημαντικών πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ