Η Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η νέα επιστολή της QCM

Αμφισβητεί τη λίστα σημείων πώλησης της Folli Follie - Στηρίζει η Fosun

Η Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η νέα επιστολή της QCM

 

Να επισπευτούν οι έλεγχοι και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει άμεσα πόρισμα σχετικά με την υπόθεση Folli Follie επιχειρείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ μελών της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στελεχών της εισηγμένης εταιρείας , ενώ το αργότερο έως την Πέμπτη η FF Group θα πρέπει να ανακοινώσει την αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία η οποία θα προβεί σε πρόσθετο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της για τη χρήση του 2017.

Έχει ήδη ξεκινήσει από την ΕΛΤΕ ποιοτικός έλεγχος της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή της FF Group επί των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017.

Και μέσα σε όλα αυτά επανέρχεται στην έρευνά της για την Folli Follie η Quintessential Capital Management (QCM) μετά τη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η FF, αναφέροντας πως «η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών». 

 


Το hedge fund στη νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie, σημειώνοντας πως «αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Σύμφωνα με την QCM, η λίστα της FF δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund αναφορικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης, ωστόσο «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Επίσης, σχολιάζει πως η λίστα της FF έχει τέτοια μορφή που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβεβαίωση σημαντικών πληροφοριών.

Κατά την QCM, η λίστα περιλαμβάνει μια λίστα διευθύνσεων χωρίς όμως να περιλαμβάνει όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της FF. Συγκεκριμένα, λείπουν τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων. «Σημειώνουμε πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη διαθέσιμες στο store locator της FF μέχρι που δημοσιοποιήσαμε την έκθεσή μας. Γιατί δεν τις μοιράζεται τώρα η FF με το κοινό;», διερωτάται η QCM.

Το fund κάνει επίσης λόγο για «σοβαρές ανακρίβειες», αναφέροντας πως στη λίστα εμφανίζονται διπλά καταστήματα, αόριστα και μη ταυτοποιήσιμα καταστήματα, περιπτώσεις όπου αναγράφεται μόνο η χώρα, αλλά και περιπτώσεις ανύπαρκτων σημείων πώλησης. Επίσης, η QCM γράφει πως η βρετανική επενδυτική ιστοσελίδα sharephrophets.com ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ανακαλύψει τέσσερα σημεία πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι κλειστά.

Η QCM σημειώνει παράλληλα πως στη λίστα της η FF έχει συμπεριλάβει έναν μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης χωρίς να δίνει στοιχεία για την τοποθεσία τους και συγκεκριμένα: «FF Greece: 13 σημεία πώλησης (πού;), Αεροπορικές: 21 σημεία πώλησης (χωρίς να διευκρινίζονται ποιες), Duty Free: 63 (και πάλι χωρίς να διευκρινίζονται ποια)».

«Θεωρούμε την τελευταία κατηγορία «Duty Free» ιδιαίτερα ενοχλητική διότι στην υπόλοιπη λίστα καταφέρανε να βρούμε τουλάχιστον 16 σημεία πώλησης που φαίνεται να είναι καταστήματα αφορολογήτων ειδών, υποδηλώνοντας πως τα 63 σημεία πώλησης στην κατηγορία Duty Free θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα διπλής μέτρησης και, ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν υπάρχουν.

Η QCM σχολιάζει πως «είναι ξεκάθαρο ότι η FF έχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να επιτρέψει την εύκολη επιβεβαίωση του δικτύου της, όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο αυτή τη λίστα, η οποία είναι παντελώς άχρηστη για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του δικτύου της».

Στηρίζει η Fosun τη Folli

Σε αγορές μετοχών της Folli Follie προχώρησε η Fosun, εν μέσω της κόντρας της ελληνικής επιχείρησης με το QCM και της βουτιάς της μετοχής. Ο κινεζικός όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του αγοράζοντας 750.000 μετοχές, όπως γνωστοποιεί η Folli Follie στο χρηματιστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ