Άνοιξαν τα data rooms για την Εθνική Ασφαλιστική

Άνοιξαν τα data rooms για την Εθνική Ασφαλιστική


Υπόθεση για δύο είναι η πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και όπως είναι γνωστό θα κριθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τη Δευτέρα άνοιξαν για τους δύο υποψήφιους ενδιαφερομένους τα data rooms για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε συνέχεια της απόφασης της διοίκησης της ΕΤΕ να προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης του 75% της εταιρείας.

Το άνοιγμα των οικονομικών στοιχείων για τους δύο εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση των δεσμευτικών προσφορών, τη Fosun και την Gongbao, θα διαρκέσει ένα μήνα.

Στόχος είναι οι νέες διαπραγματεύσεις και η αποτίμηση των προσφορών να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, σφραγίζοντας την ολοκλήρωση της πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του πρώτου εξαμήνου 2018.

Σημειώνεται ότι η επαναδιαπραγμάτευση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής γίνεται με τη δεύτερη να έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της. Το 2017 η κερδοφορία της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 27,9%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 73,9 εκατ. ευρώ. Η συνολική παραγωγή άγγιξε τα 587,9 εκατ. ευρώ (+1,8%), με το μερίδιο αγοράς της εταιρίας να ανέρχεται σε 15,47% (21,24% στον κλάδο ζωής και 9,84% στους γενικούς κλάδους).

Θεαματική πορεία κατέγραψε το δίκτυο Bancassurance, όπου σημειώθηκε άνοδος στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 28,3%, γεγονός που μεταφράζεται σε 164,3 εκατ. ευρώ, έναντι των 128 εκατ. ευρώ του 2016, κυρίως χάρη στο προϊόν "Εθνική Εφάπαξ". Τα στοιχεία του α΄ τριμήνου 2018 δείχνουν ότι το δίκτυο Bancassurance θα διαγράψει θετική πορεία και το 2018, καθώς μόνο τον Φεβρουάριο η παραγωγή αυξήθηκε κατά 22,3% από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ως αποτέλεσμα των κερδών, αλλά και μιας σειράς στοχευμένων δράσεων, η Εθνική Ασφαλιστική κατέγραψε το 2017 θεαματική βελτίωση των κεφαλαιακών της δεικτών στο πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς χωρίς μεταβατικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ