Σε νέες επενδύσεις 10 εκατ. προχωρά η Πλαίσιο

Σε νέες επενδύσεις 10 εκατ. προχωρά η Πλαίσιο


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ σε διάστημα διετίας η διοίκηση της Πλαίσιο Computers, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά ειδών τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης που πραγματοποίησε η εισηγμένη στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γεράρδος, ανέφερε ότι το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές κινήσειςπου θα προσθέσουν νέα στοιχεία στο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Πλαίσιο Computers.

Έμφαση η εταιρεία δίνει στα ορόσημα του 2017, με αιχμή την πολύ επιτυχημένη σχολική περίοδο με 330.000 συναλλαγές και μία διαρκώς βελτιούμενη πορεία από την είσοδο της Πλαίσιο στη συγκεκριμένη αγορά το 2013, αλλά και τον υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων της αλυσίδας κατά την BlackFriday, με τους επισκέπτες του plaisio.gr να ξεπερνούν τα 2.000.000 και τις παραγγελίες να παραδίδονται την επόμενη μέρα παρά τη μαζικότητα τους.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2017.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, σημείωσε άνοδο πέρυσι στα 286 εκατ. ευρώ (έναντι 283 εκατ. ευρώ το 2016). Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 5,9%, φθάνοντας τα 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διευρύνθηκαν κατά 9,5%, φθάνοντας τα 4,9 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας ήταν εκείνες που στήριξαν πέρυσι την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς πέτυχε έσοδα 51 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,3%. Οι πωλήσεις χαρτικών και ειδών γραφείου παρέμειναν σχεδόν σταθερές (+0,2%) στα 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υποχώρησαν οριακά (-1%), φτάνοντας τα 138,3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ