Με Fosun και Gongbao συνεχίζει η Εθνική Ασφαλιστική

Προχωρά τις διαπραγματεύσεις με τις δύο κινεζικές εταιρείες που συμμετείχαν στον περσινό διαγωνισμό για την πώληση του 75%

Με Fosun και Gongbao συνεχίζει η Εθνική Ασφαλιστική

Στην επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τους δύο κινεζικούς ομίλους, Fosun και Gongbao, που είχαν φτάσει στην τελική ευθεία για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής πέρυσι το καλοκαίρι, προχωρά το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Στον μαραθώνιο του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας αποφασίστηκε ότι το εγχείρημα της πώλησης της ασφαλιστικής θα διαφοροποιηθεί από την πρώτη απόπειρα πώλησης, έχοντας δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου και δεύτερον, η διαδικασία να είναι αυστηρότερη από πλευράς διαβεβαιώσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επενδυτών προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την έκβαση της πώλησης της ασφαλιστικής.

Να σημειωθεί ότι δεν πέρασε η πρόταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο φερόταν να προκρίνει την έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας. Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής προς το τέλος του έτους.

Στόχος είναι οι διαδικασίες με τους δύο κινεζικούς ομίλους να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Ήδη το data room, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της περσινής χρονιάς, έχει επικαιροποιηθεί με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής του 2017, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Η σημερινή πραγματική αξία του 75% της εταιρείας που βρίσκεται προς πώληση διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, επίπεδα στα οποία αποτιμάται και στον ισολογισμό της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ