Ετοιμάζεται το μετρό της Θεσσαλονίκης

Ετοιμάζεται το μετρό της Θεσσαλονίκης

Το Νοέμβριο του 2020 θα δοθούν προς χρήση οι εννέα σταθμοί της κύριας γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, από Συντριβάνι έως Νέα Ελβετία που θα εξυπηρετούν περίπου 150.000 άτομα την ημέρα βελτιώνοντας δραστικά το επίπεδο ζωής στην πόλη.

 

Το 2021 θα παραδοθεί στο κοινό και η επέκταση προς Καλαμαριά με πέντε σταθμούς.

Ήδη, οι ράγες είναι σχεδόν έτοιμες στο αμαξοστάσιο και σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΚΤΩΡ στο τέλος του 2018 θα εισέλθει προς στάθμευση ο πρώτος συρμός (θα έρθει με πλοίο στο λιμάνι και θα μεταφερθεί με πλατφόρμες στο αμαξοστάσιο).

Η ηλεκτροδότηση θα γίνει το Μάρτιο του 2019 και τότε θα αρχίσουν οι δοκιμές. Τον Ιούνιο του 2019 θα αρχίσουν οι δοκιμές στις ράγες των σταθμών.

Στόχος όπως προαναφέρθηκε είναι το Νοέμβριο του 2020 να δοθούν οι πρώτοι εννέα σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης (Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδη, Φλέμινγκ, Ανάληψη, Πατρικίου, Βούλγαρη, Νέα Ελβετία) και το 2021 η επέκταση προς Καλαμαριά με τους πέντε σταθμούς της (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη. Μίκρα).

Οι σταθμοί στην κύρια γραμμή είναι σχεδόν έτοιμοι, ενώ στην επέκταση προς Καλαμαριά έχει ολοκληρωθει το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού. Θα υπάρξει και επέκταση της κύριας γραμμής με τέεσσερις σταθμούς (Αγία Σοφία, Βενιζέλου, Δημοκρατία, Σιδηροδρομικός Σταθμός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ