Η Lamda αισιοδοξεί για το Ελληνικό

Η Lamda αισιοδοξεί για το Ελληνικό

Για πρώτη φορά ο επικεφαλής της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου εμφανίζεται αισιόδοξος για την επένδυση στο Ελληνικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development αναφέρθηκε στο ιστορικό της επένδυσης στο Ελληνικό, θυμίζοντας ότι το αεροδρόμιο έκλεισε το 2001, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2011 και το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 8 δισ. ευρώ δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2018.

Στα «μαθήματα» που όπως είπε εξήχθησαν από το project περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάγκη για διαφάνεια, φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, συνεργασία με τις κρατικές αρχές, τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ισχυρή πολιτική βούληση σε όλο το φάσμα.

«Παλαιότερα δείχναμε εικόνες εγκατάλειψης του χώρου. Μάλλον του χρόνου θα δείχνουμε εικόνες εργασιών στο Ελληνικό», σημείωσε ο κ. Αθανασίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα διδάγματα από την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού.

Μιλώντας για τις προϋποθέσεις υλοποίησης τόσο μεγάλων έργων όσο το Ελληνικό ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως πέρα από την πολιτική βούληση χρειάζεται ένας κεντρικός συντονισμός και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ