Το Leroy Merlin καταφθάνει στο κέντρο της Αθήνας

Σε ποιες άλλες περιοχές σκοπεύει να ανοίξει καταστήματα

Το Leroy Merlin καταφθάνει στο κέντρο της Αθήνας

Ανοίγει την Παρασκευή, 20 Απριλίου το πρώτο κατάστημα της Leroy Merlin στο κέντρο της πόλης. Η γαλλική αλυσίδα «ξαναχτυπάει» επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας 112.

 

Η επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ αφορά στη μίσθωση ενός τριώροφου καταστήματος στο συγκρότημα της τεχνικής εταιρίας ΔΑΚΩΝ.

Το κατάστημα, το οποίο είναι το πρώτο της Leroy Merlin που εκτείνετε σε τρία επίπεδα, καλύπτει χώρους συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ. (σ.σ. τα καταστήματα σε Μαρούσι και αεροδρόμιο είναι της τάξης των 9.000 τ.μ.) είναι το πρώτο που ανοίγει στο κέντρο της πόλης και διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων.

Σε επίπεδο γκάμας προσφέρει 14 διαφορετικά τμήματα και 35.000 προϊόντα για ανακαίνιση, κατασκευές, κήπο και διακόσμηση.

Το νέο κατάστημα δημιουργεί 125 νέες θέσεις εργασίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στην Leroy Merlin στην Ελλάδα σε 1.100.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της αλυσίδας στην Ελλάδα, είναι η περαιτέρω διείσδυση στον αστικό ιστό των πόλεων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αλυσίδας, εντός του 2019 αναμένεται η δημιουργία δύο ακόμη σημείων, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσοπρόθεσμο πλάνο δε της αλυσίδας αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου 20 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο (μεγάλου, μεσαίου και μικρού εμβαδού).

Η επενδυτική κινητικότητα της Leroy Merlin συνδέεται σαφώς με την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά και με το γεγονός του ότι διαχρονικά η αλυσίδα αναπτύσσει πωλήσεις και αυξάνει τη διείσδυση της σε μια κατακερματισμένη αγορά.

Σημειώνεται ότι το 2017 ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 132 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 18,3% ) και το μερίδιο αγοράς άγγιξε το 10%. Για το 2018, η διοίκηση αναμένει περαιτέρω αύξηση πωλήσεων κατά 15,7% ενώ εκτιμά ότι θα περάσει σε κερδοφορία το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ