Sunlight: Οι νέες επενδύσεις και η θυγατρική στην Ιταλία

Sunlight: Οι νέες επενδύσεις και η θυγατρική στην Ιταλία

Οι νέες επενδύσεις αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της Sunlight η οποία το 2017 κατέγραψε αύξηση της παραγωγής κατά 24,2% ενώ το 2017 έκανε επενδύσεις ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διεύρυνε το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, αύξησε σημαντικά την παραγωγή της και πέτυχε την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές περιοχές. Το 92% των πωλήσεων της επιχείρησης εξάγεται σε πάνω από 100 χώρες, σε 500 πελάτες της παγκόσμιας αγοράς ενώ στόχος κατά την τελευταία δεκαετία παραμένει η αύξηση της διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Sunlight έχει καταφέρει να μειώσει κατά 4,7% το κόστος παραγωγής σε σύγκριση με το 2016 ενώ η επένδυση στην Ιταλία αναμένεται να της «ανοίξει το δρόμο». Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής της στην Ιταλία, Reliable Battery Solutions Srl, με χρηματική εισφορά ευρώ 300.000.

Ως αποτέλεσμα το κεφάλαιο της εταιρείας Reliable Battery Solutions Srl αυξάνεται από 200.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ.

Βασικός σκοπός της εν λόγω θυγατρικής είναι η συναρμολόγηση και εμπορία μπαταριών βιομηχανικού τύπου, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του Ομίλου Sunlight στις αγορές της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Πέρυσι το ελληνικό εργοστάσιο αύξησε τον όγκο παραγωγής του κατά 24%, με το σύνολο σχεδόν αυτής να κατευθύνεται σε εξαγωγές. Περίπου τα 2/3 της ετήσιας παραγωγής εξάγωνται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Sunlight άντλησε 50 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ