«Ανοίγει» ο δρόμος για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

«Ανοίγει» ο δρόμος για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

«Ανοίγει» ο δρόμος για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Το επόμενο χρονικό αναμένεται να ανακοινωθεί από την Τράπεζα Πειραιώς ο σύμβουλος που θα εισηγηθεί τον τρόπο αποεπένδυσης της τράπεζας από το νοσηλευτήριο «Ημιθέα», της θυγατρικής δηλαδή που έχει το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».


Έργο του συμβούλου που θα επιλεγεί είναι να εισηγηθεί στη διοίκηση της τράπεζας το κατά πόσον είναι προτιμότερο να προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός ή να προκριθεί η διαδικασία της απευθείας κατάθεσης προσφορών από δυνητικούς επενδυτές.

Η τελική επιλογή θα καθορίσει και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, καθώς είναι σαφές ότι η απευθείας κατάθεση προσφορών μπορεί να επισπεύσει την πώληση, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τράπεζας Πειραιώς θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να ανοίξει τη διαδικασία για την αποεπένδυση από τη συμμετοχή της στο «Ερρίκος Ντυνάν», συνδέεται και με τις πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των stress test.

Η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» αποτελεί σημαντική κίνηση για τον κλάδο, που βρίσκεται σε φάση ανακατατάξεων μετά την είσοδο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, όπως το CVC Partners που εξαγόρασε το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General, αλλά και τις προσπάθειες επανατοποθέτησης στην αγορά που πραγματοποιούνται από τους εγχώριους παίκτες στον χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ